Visst påminner äppelpaj om hösten? Eller iallafall att hösten är på ingång! Tända ljus, mörka kvällar och frisk luft – så härligt! Här kommer ett otroligt enkelt och gott recept på smulig äppelpaj till er, så att ni också kan känna in hösten lite extra. Har ni testat att toppa äppelpaj med flingsalt? Om inte så gör det! Det blir SÅ gott.
Har ni bär kvar i frysen? Testa min Smulpaj med hallon – & blåbär!
Smulig äppelpaj med flingsalt
Ingredienser
Äppelfyllning
- 3 stora äpplen
- 2 msk agavesirap
- 2 msk kanel
Smulpaj
- 125 gram kallt smör
- 1,5 dl mandelmjöl
- 1 dl havregryn
- 0,75 dl rismjöl
- 1,25 dl kokossocker
- 2 tsk kardemumma
- 0,5 tsk bakpulver
- Flingsalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft och smörj en pajform.
- Tärna äpplena och blanda dom tillsammans med agavesirap och kanel i pajformen.
- Skär smöret i små tärningar och pulsa ihop det med alla ingredienser förutom flingsaltet i en matbredare. Det funkar även fint att nypa ihop degen för hand.
- Smula degen över äpplena och strö över lite flingsalt.
- Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter.
- Låt svalna en aningen och ät den sedan tillsammans med glass, vaniljsås eller vaniljvisp!