No bake snickers bars sötade med dadlar, honung och mörk choklad. Dom är inte bara busenkla att göra utan också helt otroligt goda. Jag brukar skära upp dom i lite mindre bitar, frysa in dom och äta dom direkt från frysen men dom håller upp till en vecka i kylen om man föredrar det!
Jag använde mig av salta nötter när jag gjorda mina bars. Önskar du använda dig av neutrala jordnötter så smaka av med lite salt för att förhöja smakerna.
Snickers bars
Ingredienser
Botten
- 2 dl cashewnötter
- 1 dl jordnötter (jag använde salta)
- 1 dl riven kokos
- 5 färska och urkärnade dadlar
- 2 msk kokosolja
- 1 msk honung
Dadelkola
- 15 färska och urkärnade dadlar
- 0,5 dl jordnötssmör
- 2 msk kokosolja
Topping
- 75 g mörk choklad
- 1 tsk kokosolja
- Flingsalt
Instruktioner
- Mixa samman alla ingredienser till botten.
- Plasta en brödform (1,5 liter) brödform och tryck ut smeten.
- Mixa samman alla ingredienser till dadelkolan och smeta ut den över botten.
- Smält chokladen och rör ner kokosoljan. Häll ut den över dadelkolan och strö över flingsalt.
- Låt barsen stelna helt i kylen och skär sedan upp dom i önskade bitar. Förvaras i frysen.