Om jag fick välja en pannacotta att äta resten av livet så hade jag valt denna! Pannacotta med smak av jordnötssmör och choklad – helt magisk. Jag är riktigt svag för jordnötssmör och har därför valt att ha mycket jordnötssmör i. Detta gör också pannacottan otroligt krämig.
En pannacotta behöver några timmar i kylen så förbered den i god tid.
Snickerpannacotta
Ingredienser
Pannacotta
- 2 gelatinblad
- 4 dl vispgrädde
- 0,5 dl kokossocker
- 2 krm vaniljsocker
- 1 krm salt
- 0,5 dl jordnötssmör
Chokladganache
- 100 gram mörk choklad
- 1 dl vispgrädde
Topping
- Salta jordnötter
Instruktioner
Pannacotta
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
- Koka upp grädde, kokossocker, vaniljpulver och salt.
- Kramar ur gelatinbladen och vispa snabbt ner dom i grädden med en ballongvisp.
- Tillsätt jordnötssmöret och rör om tills det smält helt. Fördela pannacottan i 6 små glas och ställ in dom i kylen i minst 2 timmar.
Chokladganache
- När pannacottan stelnat gör du chokladganachen. Hacka den mörka chokladen fint och lägg chokladen i en värme tålig skål.
- Värm grädden och precis när den är påväg att börja koka så häller du den över chokladen och rör om tills chokladen smält helt.
- Fördela ganachen jämnt över pannacottan och toppa med jordnötter.
- Låt stelna lite i kylen - Ät och njut!