Snickerspannacotta

Snickerspannacotta sötad med kokossocker och mörk choklad!

Om jag fick välja en pannacotta att äta resten av livet så hade jag valt denna! Pannacotta med smak av jordnötssmör och choklad – helt magisk. Jag är riktigt svag för jordnötssmör och har därför valt att ha mycket jordnötssmör i. Detta gör också pannacottan otroligt krämig.

En pannacotta behöver några timmar i kylen så förbered den i god tid.

Snickerpannacotta

Skriv ut receptet
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 3 t
Total tid 3 t 20 minuter
Portioner 6 små pannacotta

Ingredienser

Pannacotta

  • 2 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 0,5 dl kokossocker
  • 2 krm vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl jordnötssmör

Chokladganache

  • 100 gram mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde

Topping

  • Salta jordnötter

Instruktioner

Pannacotta

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
  • Koka upp grädde, kokossocker, vaniljpulver och salt.
  • Kramar ur gelatinbladen och vispa snabbt ner dom i grädden med en ballongvisp.
  • Tillsätt jordnötssmöret och rör om tills det smält helt. Fördela pannacottan i 6 små glas och ställ in dom i kylen i minst 2 timmar.

Chokladganache

  • När pannacottan stelnat gör du chokladganachen. Hacka den mörka chokladen fint och lägg chokladen i en värme tålig skål.
  • Värm grädden och precis när den är påväg att börja koka så häller du den över chokladen och rör om tills chokladen smält helt.
  •  Fördela ganachen jämnt över pannacottan och toppa med jordnötter.
  • Låt stelna lite i kylen - Ät och njut!

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Tacosallad med couscous

Lakto-ovo-vegetarisk

Mjölfri kladdkaka med kokostosca

En otroligt god och mjölfri kladdkaka toppad med kokostosca!

Grötmuffins

Grötmuffins som har sin bas på banan, ägg, honung och havregryn!

Rabarberpajkladdkaka

Glutenfri och bakad med mindre socker!

Glutenfria spröda havrekakor

Glutenfria spröda havrekakor!

Kladdkaka med jordnötssmör

En glutenfri kladdkaka med mycket jordnötssmör!

Overnight oat med hallon

Ett perfekt mellanmål som mättar och boostar kroppen med näring!

Havrerutor med mörk choklad

Busenkla havrerutor som bakar tar några minuter att slänga ihop!

Havrekakor med choklad & flingsalt

Ett par helt fantastiskt goda havrekakor med choklad och flingsalt. Tack vare bikarbonaten så blir kakorna sådär härligt spröda och tack vare...

Browniebollar på svarta bönor

Supergoda och väldigt enkla att göra!

Populärt just nu

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar