Sockerkaka med mandelmjöl

En glutenfri sockerkaka bakad med mandelmjöl!

Efter ett och annat misslyckade försök till att få till den där perfekta glutenfria sockerkakan så har jag äntligen lyckats! Konsistensen är helt otroligt. Du kan själv justera sockermängden i sockerkakan och det funkar även fint att använda sig av sockerersättning om man önskar det.

Jag har rivet citronskal i min sockerkaka men det är också väldigt gott att använda sig av apelsinskal!

Sockerkaka med mandelmjöl

Skriv ut receptet
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 6 personer

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker (eller sockerersättning)
  • 125 gram smör
  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 0,5 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl filmjölk
  • Rivet skal från två citroner

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Smöra och bröa en sockerkaksform.
  • Vispa ägg och socker poröst i minst 5 minuter med elvisp. Smält under tiden smöret och blanda ihop alla torra ingredienser i en skål.
  • Skölj citronerna noggrant och riv skalet.
  • Vänd ner försiktigt ner samtliga ingredienser i äggvispet. Häll smeten i din sockerkaksform och grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 30-35 minuter.
  • Det viktigt att du låter sockerkakan svalna en liten stund innan du tippar ut den ur formen. Annars riskerar du att få ut en trasig sockerkaka - mindre kul!

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Kolamums

Glutenfria samt bakade med mindre socker!

Chokladmuffins utan vitt socker

Världens godaste chokladmuffins utan gluten och vitt socker!

Bountykladdkaka

Glutenfri och sötad med dadlar, agavesirap, lite vanilj socker samt mörk choklad.

Kolapannacotta

Naturligt sötad pannacotta!

Naturligt sötade kanelbullar med fullkorn

Kanelbullar sötade med dadlar och agavesirap.

Banan – & kesoplättar i ugn

Busenkla plättar som görs i ugnen!

Äppelpajkladdkaka

Glutenfri och naturligt sötad.

Naturligt sötade vaniljbullar

Naturligt sötade vaniljbullar bakade med lite extra fullkorn!

Havrerutor med mörk choklad

Busenkla havrerutor som bakar tar några minuter att slänga ihop!

Populärt just nu

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar