Havrekakor med choklad & flingsalt

Ett par helt fantastiskt goda havrekakor med choklad och flingsalt. Tack vare bikarbonaten så blir kakorna sådär härligt spröda och tack vare kokossockret så får dom en dov kolasmak som får smaklökarna att jubla! Tänk på att:  – Det är viktigt att smöret är rumstempererat. – Kakorna kommer att flyta ut undertiden dom gräddas så […]

Ett par helt fantastiskt goda havrekakor med choklad och flingsalt. Tack vare bikarbonaten så blir kakorna sådär härligt spröda och tack vare kokossockret så får dom en dov kolasmak som får smaklökarna att jubla!

Tänk på att: 
– Det är viktigt att smöret är rumstempererat.
– Kakorna kommer att flyta ut undertiden dom gräddas så se till att ha gott om plats emellan kakorna på plåten.
– Det är viktigt att kakorna får svalna helt innan du flyttar dom från plåten annars trillar dom isär.

Spröda havrekakor med choklad - & flingsalt

Skriv ut receptet
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 12 kakor

Ingredienser

  • 125 gram smör rumsvarmt, mjukt
  • 1,5 dl kokossocker
  • 2 msk rapsolja
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl rismjöl
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 tsk hjortronsalt
  • 1 dl chokladknappar
  • Flingsalt till topping

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  • Vispa smör och kokossocker krämigt med elvisp. Tillsätt rapsolja i en tunn stråle.
  • Rör ihop havregryn, rismjöl, potatismjöl och hjortronsalt i en skål. Vänd sedan ner detta i smöret. Nyp ihop till en deg. Tillsätt sedan chokladknapparna.
  • Rulla degen till cirka 12 bollar (40 gram styck) och lägg dom på ungsplåten. Se till att ha gott om plats emellan bollarna då dom kommer att flyta ut. Platta till kakorna lätt med en gaffel.
  • Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Kakorna kan vara en aningen ojämna när dom kommer ut ur ugnen men detta fixar du lätt med hjälp av öppningen på ett stort glas eller liknande.
  • Strö över flingsalt och låt kakorna svalna helt innan du flyttar dom från plåten.

Varmt välkomna till Hälsobak! Melissa heter jag och jobbar som receptkreatör samt matfotograf. På ett enkelt smidigt och sätt hoppas jag på att kunna inspirera er till att baka med mer näring och mindre socker – utan pekpinnar och förbud.

Senaste

Chocolate chip pannkakor

Glutenfria, fluffiga chocolate chip pannkakor!

Halloumiwrap med basilikahummus

Wrap fylld med grönsaker, halloumi och basilikahummus!

Glutenfria saffransvåfflor

Saffransvåfflor gjorda på havremjöl & bovetemjöl!

Espressobollar

Naturligt sötade chokladbollar med smak av espresso!

Kladdkaka i glas med kola – & färskost

Världens godaste dessert! Glutenfri och sötad med honung, kokossocker samt mörk choklad.

Fräsch mangodessert med havrekrisp

En fantastiskt god dessert bakad med mindre socker!

Kolamums

Glutenfria samt bakade med mindre socker!

Rabarbermuffins

Bakade med havre & kokosmjöl samt mindre socker!

Grilloumiemacka

Glutenfri grilloumiemacka! Otroligt god och mättande.

Somrig dessert med citron och jordgubb

Glutenfri samt bakad med mindre socker!

Populärt just nu

Chokladpudding på chiafrön

Chiapudding som smakar chokladpudding!

Morotskaka

Näringsrik morotskaka bakad med mindre socker!

Vanilj – & blåbärsmuffins

Perfekt till mellanmål!

Nyhetsbrev

Du kanske också gillar