Detta är en sån rätt som inte kräver så mycket ansträngning. Skär lite rotfrukter, släng in dom i ugnen, lägg ner lite kikärtor med soltorkade tomater, vitlök och lite annat gott i en matberedare, mixa – klart! Denna typ av lunch gör jag ofta när jag inte har någon tid att stå och vakta en spis eller liknande. Nu kanske ni undrar vart proteinet är någonstans? Jo, det ligger i inget mindre än kikärtsröran! Kikärtor är nämligen otroligt rika på proteiner och mineraler.
Ugnsrostade rotfrukter med kikärts - & soltorkad tomatröra
Ingredienser
Ugnsrostade rotfrukter
- 500 gram blanadade rotfrutker (morötter, palsternacka & rödbeta)
- 400 gram fast potatis
- 1-2 msk honung
- Olivolja
- Salt & peppar
Kikärts - & soltorkad tomatröra
- 1 paket kikärtor (230 gram avrunen vikt)
- 10 soltorkade tomater (+ 2 msk olja från bruken)
- 1 vitlök
- En näve färsk basilika
- Salt efter smak och tycke
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft och klä en långpanna med bakplåtspapper.
- Skär rotfrukterna och potatisarna i klyftor. Ringla över olivolja, honung samt salt & peppar.
- Ställ in plåten i ugnen i cirka 25-40 minuter beroende på hur stora klyftor du gjort. Gör undertiden röran.
Kikräts - & soltorkad tomatröra
- Lägg samltiga ingreidenser i en matbredare och mixa till en fin konsistens.
- Smaka av med salt.
- Servera rotfrukterna och röran tillsammans med en god sallad!