Go Back

Mazarinkladdkaka med hallon

Skriv ut receptet
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 6 t
Total tid 6 t 20 minuter
Portioner 6 personer

Ingredienser

  • 125 gram smör
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl strösocker/sockerersättning
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2-3 krm bittermandelarom (efter smak och tycke)
  • 3 ägg
  • 1 dl färska hallon

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Rör ner mandelmjöl, socker och ägg. Smaka av med bittermandelarom.
  • Häll smeten i din form och trycker ner massvis med hallon. Grädda i mitten av ugnen cirka 18-25 minuter. Kladdkakan ska ha fasta kanter men kladdig mitten.
  • Låt svalna och ställ sedan in kladdkakan i kylskåpet i minst 6 timmar men gärna över natten.