Go Back

Chokladbollsrutor med chokladtryffel

Skriv ut receptet
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 2 t
Total tid 2 t 20 minuter
Portioner 12 munsbitar

Ingredienser

Chokladbollsbotten

  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 14 färska och urkärnade dadlar
  • 4 dl havregryn
  • 3 msk kokossocker
  • 2 msk kakao
  • 6 msk kall espresso (eller vanligt kaffe)
  • En nypa salt

Chokladtryffel

  • 100 gram mörk choklad
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • Flingsalt

Instruktioner

Chokladbollsbotten

  • Lägg samtliga ingredienser i en matbredare och mixa tills du fått en fin chokladbollsdeg.
  • Plasta en brödform och tryck ut chokladbollsdegen. Ställ in i kylen.

Chokladtryffel

  • Hacka chokladen fint och lägg den i en värmetålig skål.
  • Koka upp grädde och smör. Häll sedan grädden över chokladen och rör om tills du fått en fin och blank chokladtryffel.
  • Häll tryffeln över chokladbollsbotten och strö över lite flingsalt. Låt stelna i kylen i minst 1 timme. Skär upp i önskade bitar - ät och njut!