Go Back

No bake tryffelpaj

Skriv ut receptet
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 2 t
Total tid 2 t 20 minuter
Portioner 8 bitar

Ingredienser

Botten

  • 200 gram blandade nötter (Jag använde hasselnötter & valnötter)
  • 10 färska och urkänade dadlar
  • 2 msk kokosolja
  • 2 msk jordnötssmör
  • 0,5 tsk kanel
  • En nypa salt

Chokladtryffel

  • 200 gram mörk choklad (70% kakaohalt)
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl kokosolja
  • 1 msk sötning (sockerersättning eller strösocker)
  • Flingsalt

Instruktioner

Botten

  • Pulsa ihop samtliga ingredienser i en matbredare tills du fått en lite kletig men crunchy deg.
  • Klä en sprinform eller pajform med avtagbar kant i bakplåtspapper. Tryck ut degen i formen. Se till att kanterna blir cirka 1 cm höga. Fukta händerna lätt så blir det enklare.
  • Ställ in formen i frysen och gör sedan fyllningen.
  • Hacka den mörka chokladen och lägg chokladen i en värmetålig skål.
  • Smält kokosoljan och tillsätt sedan vispgrädden och sötningen. Koka upp och häll sedan grädden över chokladen. Rör om försiktigt tills chokladen smält helt.
  • Häll tryffeln i pajformen, toppa med flingsalt och låt stå i kylen i minst 2 timmar men gärna mer.
  • Ta fram pajen cirka 15 minuter innan servering. Ät tillsammans med grädde och färska bär!