Go Back

Sockerkaka med mandelmjöl

Skriv ut receptet
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 6 personer

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker (eller sockerersättning)
  • 125 gram smör
  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 0,5 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl filmjölk
  • Rivet skal från två citroner

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Smöra och bröa en sockerkaksform.
  • Vispa ägg och socker poröst i minst 5 minuter med elvisp. Smält under tiden smöret och blanda ihop alla torra ingredienser i en skål.
  • Skölj citronerna noggrant och riv skalet.
  • Vänd ner försiktigt ner samtliga ingredienser i äggvispet. Häll smeten i din sockerkaksform och grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 30-35 minuter.
  • Det viktigt att du låter sockerkakan svalna en liten stund innan du tippar ut den ur formen. Annars riskerar du att få ut en trasig sockerkaka - mindre kul!